Lasagne Verde Bolognese
Foto: Istock illustrasjonsfoto

Lasagne Verde Bolognese

Fremgangsmåte

Smelt 100 gram smør i en middels varm, middels stor kjele.Tilsett én og én spiseskje hvetemel. Rør godt mellom hver skje. La blandingen koke forsiktig i 2-3 minutter, mens du rører hele tiden.
Tilsett varm melk sakte og mens du visper. La sausen koke i 25 minutter på svak varme mens du fortsatt visper og rører. La sausen koke til den har fått konsistens som tykk krem. Krydre med salt, pepper og muskat. 
 
Bland ostene i en en bolle. 
 
Smelt resten av smøret og smør bunn og sider på en lasagneform som er ca 22 x 28 cm. Stryk drøyt 2 dl hvit saus i bunnen av formen. 
 
Legg 3 lasagneplater i formen slik at de svakt overlapper hverandre. Spre ca 2 dl sauce bolognese jevnt utover. Dryss ca 4 ss av osteblandingen. Repetér 4 ganger. Legg de 3 siste lasagneplatene på toppen. Fordel resten av sausen og resten av osten.
 
Forvarm stekevovnen til 200 grader. Stek lasagnaen øverst i ovnen i 20 minutter eller til osten er blitt gylden. La den hvile 5 minutter før servering.
 
Maten kan lages ferdig i inntil to dager før servering og oppbevares tildekket i kjøleskap. La maten i tilfelle få romtemperatur før den settes i ovnen.
 
Kommentar
Innblandingen av pecorino Romani ga en spennende smaksbredde i sausen!
 
Denne og oppskriften på Sauce Bolognese er hentet fra

Sendt inn av Svein Ringstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på nydelig breiflabb denne helgen
Dagens rett
Basilikumstekt breiflabb på safranpasta

By på nydelig breiflabb denne helgen

Breiflabben sammenlignes ofte med hummer og det med god grunn. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig
Dagens rett

Når svinefilet bakes inn med butterdeig og urtekrem blir den supersaftig

Innbakt kjøtt blir vesentlig saftigere enn det meste annet. Det gjelder også svinefilet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du feire i dag, må du gjøre det skikkelig
Ukens drink

Skal du feire i dag, må du gjøre det skikkelig

Denne drinken krever litt ekstra, men du blir rikelig belønnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her