Lime-marinert kylling
Foto: Lisa Westgaard

Lime-marinert kylling

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i de rå kyllingstykkene og knyt igjen posen. Legg posen kjølig minst 3-4 timer og vend på den noen ganger i løpet av marineringen. Tørk lett av kyllingstykkene.

Stek kyllinglår i ildfast form i stekeovnen ved 160 °C i 40 minutter (kyllingbryst i 30 minutter). Server limemarinert kylling med kokte rotgrønnsaker, persillesaus og kokte poteter. Pynt med limeskiver og persille.

Persillesaus:
Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank. Tilsett vin og la det koke noen minutter. Ta kjelen av platen. Visp lett sammen eggeplommene og rør inn litt av sausen. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring. Varm opp til det tykner. Sausen må ikke koke etter at den er tilsatt eggeplommene, da kan den skille seg. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her