Lime-marinert kylling med oliven og løk
Foto: Solnuha

Lime-marinert kylling med oliven og løk

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose.
  2. Legg i de rå kyllingstykkene og knyt igjen posen.
  3. Legg posen kjølig minst 3-4 timer og vend på den noen ganger i løpet av marineringen.
  4. Tørk lett av kyllingstykkene.
  5. Legg kyllinglår i en ildfast form smurt med olivenolje. 
  6. Legg løk i båter, oliven og hvitløksfedd med skall samt lime i skiver oppå og stek i stekeovnen ved 160 °C i 40 minutter.
  7. Persillesaus:
  8. Finhakk løken. Fres den i smør i en kjele sammen med persille til løken blir blank.
  9. Tilsett vin og la det koke noen minutter.
  10. Ta kjelen av platen.
  11. Visp lett sammen eggeplommene og rør inn litt av sausen.
  12. Hell så alt tilbake i kjelen under omrøring.
  13. Varm opp til det tykner.
  14. Sausen må ikke koke etter at den er tilsatt eggeplommene, da kan den skille seg.
  15. Smak til med salt og pepper.
  16. Server limemarinert kylling med persillesaus, salat og godt brød. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her