Linseburger med sitronsyltet rødløk
Foto: Josefin Linder

Linseburger med sitronsyltet rødløk

Disse linseburgerne konkurrerer ut det meste av kjøttversjoner, samtidig som de er supre å inkludere i et koldtbord for dem som ikke vil ha kjøtt.

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke grønne linser eller bruk ferdigkokte fra boks. La dem koke til de nærmest går i oppløsning, og la dem avkjøle seg i 10 minutter før du går videre.
  2. Ha nøtter i matmølla og kjør til grov masse. Det skal ikke bli mel, men grove korn av nøtter. Ha over i en skål og sett til side.
  3. Rens oliven for stein og kjør til grov masse i matmølla. Det skal ikke bli puré, men tydelige biter av oliven. Ha over i en skål og sett til side. 
  4. Grovhakk løken og stek på middels varme i 1 ts olje til den er blank og myk og har sluppet mesteparten av fuktigheten. Grovhakk hvitløken og la surre med i panna i et par minutter mot slutten. Ha løkblandingen over i matmølla og la den avkjøle seg der.
  5. Grovhakk soppen og stek den i tørr panne. Etter hvert vil den begynne å slippe væske, og den skal få steke til det igjen er helt tørt i pannen. Den kommer til å krympe masse og det er fint, poenget er å få ut all væsken. Når det har skjedd, ha soppen over i matmølla sammen med løkblandingen. 
  6. Ha linsene over i panna for å få dampet ut fuktighet. De skal ikke steke, bare dampe fra seg noen minutter før de has oppi matmølla sammen med løken og soppen. 
  7. Tilsett så alle krydderene i matmølla og kjør alt til en jevn blanding. Ha i nøtter og kikertmel mens matmølla går på lavt tempo og juster samtidig konsistensen med brødrasp eventuelt mer nøtter eller kikertmel. Den skal bli såpass fast at du lett kan forme kaker av den i hendene uten at den faller fra hverandre eller siger utover. Du kan også prøvesteke en burger i panna for å teste konsistensen.
  8. Til å forme burgerne kan du bruke en utstikkerform som settes på et penslet bakepapir. Fyll med deig. Burgerne skal være ca 1 cm høye. 
  9. Pensle burgerne med olje også på oversiden og sett bakebrettet i ovnen. Stek først i 15 minutter ved 200 grader og deretter 15 minutter til etter å ha snudd dem. Kjenn på dem med lett finger - den skal ikke sette igjen avtrykk. 
  10. Sitronsyltet rødløk:
    Strimle rødløken tynt. Press sitronsaften over. Tilsett litt olje. 
  11. Denne oppskriften er hentet fra kokeboken Grønn Bonanza av den entusiastiske vegetarbloggeren Mia Frogner. Bloggen hennes heter da også Green Bonanza.

Se alle oppskriftene med bønner og linser her

Her finner du mange flotte vegetaroppskrifter

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du flere oppskrifter på hamburgere 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Mia Frogner Green Bonanza

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her