Løksuppe med varme quesadillas
Foto: Synøve Dreyer

Løksuppe med varme quesadillas

Løksuppe er en favoritt for mange. Med varme quesadillas, eller det mange vil kalle et alternativ til ostesmørbrød, har du en deilig vegetarrett.

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken og skjær den i skiver. Varm opp olje på middels varme i en kjele. Stek løken under omrøring til den får litt farge.
  2. Hakk hvitløken og legg den i kjelen mot slutten og strø litt sukker over.
  3. Hell på buljongen og tilsett timian. La suppen koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Varme quesadillas:
    Skjær squash i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm litt olje i en stekepanne og stek squash på middels varme noen minutter.
  5. La hvitløk og timian steke med litt til slutt. Strø på salt og pepper etter smak.
  6. Fordel blandingen over to av tortillabrødene. Strø over osten. Legg de to andre tortillaene over.
  7. Trykk sammen og stek tortillaene i tørr, varm stekepanne til de har fin farge på begge sider. Skjær eller klipp i snitter og server dem varme til suppen.

Tips: Ha gjerne litt amontillado sherry eller surøl av typen oude gueuze i suppen før du tilsetter buljongen for en fyldigere smak. Ønsker du å lage suppen helt vegetarisk kan du steke løken i oljen fra et glass med soltørkede tomater.

Vanligvis toppes suppen med ostegratinerte brødskiver, men her serverer vi den med ostefylte quesadillas i stedet.

Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere

Her finner du mange flere deilige supper

Se alt det deilige du kan lage med løk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her