Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng
Foto: Godfisk.no

Mandelstekt røye med kultursalat og potet-pepperrotgrateng

En herlig harmoni av smaker. Stekt ishavsrøye har en potetgrateng der pepperrot spisser smaken, og en frisk salat som runder det hele perfekt av.

Fremgangsmåte

Ishavsrøye:

  1. Vend skinnsiden av fiskestykkene i en blanding av mel, salt og pepper, deretter i pisket egg og tilslutt i mandelflarn.
  2. Varm opp en stekepanne, ha i oljen og smøret og la det slutte å frese før du har i fisken, skinnsiden ned.
  3. Fisken stekes til mandlene er gylne, ca 1 minutt, på høy temperatur.
  4. Legges over på brett, skinnsiden opp, og stekes ferdig i forvarmet ovn som holder 200 grader i ca 3 minutter.

Potet-pepperrotgrateng:

  1. Fres løk og hvitløk i usaltet smør til de er myke og blanke, tilsett fløten og kok opp.
  2. Potetene kuttes i tynne skiver på mandolin eller på kjøkkenmaskin. Når fløten koker tilsettes potetene.
  3. La dette koke i et par minutter mens du rører forsiktig. Når kremen tykner litt tilsettes dijon, pepperrot, salt og pepper.
  4. Bakes, gjerne  i runde porsjonsformer, i ovn ved 200 grader til poteten er mør, ca 30 minutter.
  5. La gratengen hvile noen minutter før servering.

Kulturmelksalat:

  1. Bland kulturmelk, eddik, sukker, sitron og salt.
  2. Slå dette over den finsnittede issalaten i en bolle.
  3. Bland godt og server umiddelbart.
 Anrett som på bildet.

Se flere lekre retter og les mer om røye her

Sendt inn av godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her