Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter
Aperitif

Marinert og grillet kalkunbryst med wokgrønnsaker og råstekte poteter

Dette er en grillrett som både store og små vil sette pris på. Kalkunbrystet blir saftig og mørt.

Fremgangsmåte

Bland marinaden. Skjær kjøttet i ca 1,5 cm tykke skiver og legg dem i en plastbolle. Hell marinaden over og bland godt slik at den dekker mesteparten av kjøttet. La står natten over eller minst to timer.

1 time før servering:

Vask og eventuelt skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, ca 2-3 mm, og fordel dem i ildfaste former eller på stekebrett (legg bakepapir i bunnen). Hell over olivenolje og bland godt. Dryss over salt og stek ved 190 grader (varmluft) i 25-30 minutter eller til potetene er pent brune.

Deretter forbereder du wokgrønnsakene:

Skjær kålen og vårløken i tynne strimler. Fjern eventuelle steiner i druen. Hvis woken er liten, kan du dele opp alt i to porsjoner og helle den første halvparten i et serveringsfat mens du woker resten. Varm opp oljen ved sterk varme (nest høyeste trinn både hvis du har gassbluss og hvis du bruker vanlig kokeplate. Du kan selvsagt også bruke grillen. Ha i hvitløken og fres lett under stadig omrøring. Tilsett kål og løk og fres videre mens du rører hele tiden. Når kålen har falt sammen, tilsetter du soppen og freser videre. La druene får et par raske runder sammen med kålblandingen og sett til side.

Så er tiden inne for å forberede kjøttet:

Ta det ut av marinaden og tørk dem med kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden. Kok den opp, sil den over i et sausenebb og server ved siden av som en sjy. Grill kalkunskivene et par minutter på hver side. La dem få hvile et par minutter før servering.

Servering:

Sett kjøttet, grønnsakene og potetene på et bord og la alle få forsyne seg selv. Det er mest praktisk.

Flere spennende oppskrifter på kalkunbryst finner du her

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her