Meksikansk pai
Matprat.no

Meksikansk pai

Du kjenner sikkert den klassiske franske paien fra før - prøv denne hete meksikanske varianten.

Fremgangsmåte

Smuldre kaldt smør og mel sammen, gjerne i en matprosessor. Tilsett vann og lag en jevn deig.

La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.

Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk til paien. Kjevle ut resten av deigen og dekk formen.

Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 10-15 minutter til den er litt gyllen.

Skjær bacon i passe store biter og brun det i en stekepanne. Ta opp baconet og stek kyllingkjøttet (stek i et par omganger).

Tilsett hakket løk, paprika, mais, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet.

Kjevle ut resten av paideigen til lokk og legg over kjøttfyllet. Trykk deigen godt inntil kantene og renskjær deigen.

Trykk ut små hjerter av deigrestene og lim dem på til pynt med sammenvispet egg.

Lag et hull i deigen, slik at dampen slipper ut. Pensle resten av lokket med egg. Stek paien i stekeovnen ved 200 °C i ca. ½ time. Pynt med tortillachips.
 
Server paien med en frisk salat og eventuelt rømme.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her