Meksikanske carnitas

Meksikanske carnitas

Carnitas er mexicanernes svar på pulled pork og er ikke annet enn grisegodt. Carnitas kan serveres i både taco, quesedillas, buritos, over nachos eller sammen med bønner og ris. Lag denne oppskriften når du vil ta tacokvelden til nye høyder.

Fremgangsmåte

Tørk bogsteken med tørkepapir. Bland krydderet sammen i en liten skål, og krydre bogsteken godt med krydderblandingen. 

Ha løk og hvitløk i en støpejernsgryte og plasser bogsteken oppå. Ha i øl, eplecidereddik, appelsin- og limejuice, og sukker. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til nest laveste nivå, ha på lokk og kok i 4-6 timer til kjøttet faller fra hverandre. Riv kjøttet i små biter med to gafler. 

Skru stekeovnen på 240C med grillelement. 

Ha kokekraften over i en stor stekepanne og reduser til 1/3 volum. Ha kraften over kjøtet og bland godt. Spre kjøttet jevnt over et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen til kjøttet er karamelisert og litt sprøtt. 

Server med maistortillas, salsa, bønner og ris. 

Tips:
Virker kjøttet tørt iløpet av steketiden tilfør væske i form av vann eller øl.

 Slik er det ekte meksikanske kjøkkenet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

3
3/5 etter 38 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen