Meksikanske kyllingfajitas
Foto: bhofack2

Meksikanske kyllingfajitas

Marinerte kyllingstrimler rulles sammen paprika inn i tortillas og serveres med hjemmelaget guacamole og rømme.

Fremgangsmåte

  1. Marinaden:
  2. Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.
  3. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.
  4. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.
  5. Fajitas:
  6. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.
  7. Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.
  8. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.
  9. Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.
  10. Guacamole med tomat:
  11. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.
  12. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.
  13. Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.
  14. Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Her er flere oppskrifter med fajitas

Her finner du mange spennende meksikanske retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her