Meksikanske kyllingfajitas
Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Meksikanske kyllingfajitas

Prøv meksikanske fajitas som er en kryddermiks. Kyllingstrimler sammen med deilig hjemmelaget guacamole, hvitløk og chili, blir dette en fulltreffer.

Fremgangsmåte

Marinaden:
Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.

Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.

Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.

Fajitas:
Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.

Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.

Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.

Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.

Guacamole:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.

Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere deilige retter med kylling

Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Slik er ekte meksikansk mat

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen