Minipai med  kveite, laks og rød pesto
Foto: Astrid Hals

Minipai med kveite, laks og rød pesto

Smått er godt heter det. Det er disse minipaiene et godt eksempel på. Fisken toppes med en pesto som du lager selv.

Fremgangsmåte

Kjevle butterdeigen ut til ca halv tykkelse. Del opp i ønsket størrelse på paiene. Bruk gjerne et glass for å trykke rundinger som er litt større enn porsjonsformene, Lag 8 minipaier.

Eller du kan legge minipaiene rett på et bakepapirkledd stekebrett.

Smør på med rød pesto. Pesto kjøper du ferdig på glass, eller lager selv som i oppskriften under.

Slik lager du rød pesto

Skjær fisken i strimler og fordel på minipaiene.

Del cherrytomat i fire. Finhakk rødløk og del oliven i to. Ha på grønnsaker og revet ost til slutt.

Stekes på 200 grader i ca 10 minutter.

I mellomtiden lager du en topping til paiene ved å blande strimler av røykt laks, ruccula, rømme og balsamicoeddik. Smak til med nykvernet sort pepper.

Tips:
Har du ikke balsamicoeddik, kan du bruke annen eddik, sitron eller lime.

Tips:
Du kan gjerne servere paiene som de er uten toppingen.

Mange flere deilige småretter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing
Dagens rett

Sugen på pannekaker? Prøv den kinesiske varianten jianbing

Denne oppskriften på jianbing er veldig enkel og er bare med grønnsaker. Disse pannekakene kan derfor med fordel serveres til suppe.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne
+
Tester

I basis fra januar kommer en håndfull gode gamle kjenninger, som denne

Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen
+
Tester

Januarnyheter: Champagnesesongen starter nå med mange lekre viner - det beste kjøpet er fra denne karen

Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Start skreisesongen med denne festmenyen
Dagens rett

Start skreisesongen med denne festmenyen

To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen for toddy
Ukens drink

Nå er sesongen for toddy

Prøv denne oppskriften for en toddy med ekstra mye smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her