Musakhan palestinsk kylling
Foto: Waqar Hussain

Musakhan palestinsk kylling

Mushakan er en klassisk palestinsk kyllingrett som er lett å lage når du har krydderne i hus. Baharat lager du selv.

Fremgangsmåte

  1. Kylling: Del kylling i mindre biter og gni stykkene inn med krydderne.
  2. Varm olivenolje i en stekepanne og brun raskt på alle sider.
  3. Legg dem i en ildfast form sammen med sitron delt i båter.
  4. Kok ut pannen med litt vann og hell over.
  5. Stek i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
  6. Når kjøttsaften er klar, er kyllingen stekt.
  7. Rist pinjekjernene og mandelflakene i en tørr panne til de er gylne. Sett til side.
  8. Kutt løk i biter/grovhakk og stek i olivenolje til myk. Det tar 8-10 minutter.
  9. Rør inn sumac og baharat og surr videre noen minutter.
  10. Smak til med salt og pepper og ta av platen.
  11. Servering: Varm flatbrødene/pitaene i ovnen i 2-3 minutter.
  12. Riv kyllingstykkene i biter (eller behold dem hele).
  13. Legg løkblandingen på først. Deretter kyllingen på toppen.
  14. Legg på en sitronbåt og drypp over stekesjyen fra formen.
  15. Dryss over persille og oppbløtte berberisbær eller granateplefrø.

Server med en frisk salat eller tabbouleh og kanskje zhug - slik lager du zhug

Flere palestinske retter

Slik lager du baharat selv

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her