Musakhan palestinsk kylling
Foto: Waqar Hussain

Musakhan palestinsk kylling

Mushakan er en klassisk palestinsk kyllingrett som er lett å lage når du har krydderne i hus. Baharat lager du selv.

Fremgangsmåte

  1. Kylling: Del kylling i mindre biter og gni stykkene inn med krydderne.
  2. Varm olivenolje i en stekepanne og brun raskt på alle sider.
  3. Legg dem i en ildfast form sammen med sitron delt i båter.
  4. Kok ut pannen med litt vann og hell over.
  5. Stek i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter.
  6. Når kjøttsaften er klar, er kyllingen stekt.
  7. Rist pinjekjernene og mandelflakene i en tørr panne til de er gylne. Sett til side.
  8. Kutt løk i biter/grovhakk og stek i olivenolje til myk. Det tar 8-10 minutter.
  9. Rør inn sumac og baharat og surr videre noen minutter.
  10. Smak til med salt og pepper og ta av platen.
  11. Servering: Varm flatbrødene/pitaene i ovnen i 2-3 minutter.
  12. Riv kyllingstykkene i biter (eller behold dem hele).
  13. Legg løkblandingen på først. Deretter kyllingen på toppen.
  14. Legg på en sitronbåt og drypp over stekesjyen fra formen.
  15. Dryss over persille og oppbløtte berberisbær eller granateplefrø.

Server med en frisk salat eller tabbouleh og kanskje zhug - slik lager du zhug

Slik lager du baharat selv

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her