Øldampete blåskjell og pølser med rød majones
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Øldampete blåskjell og pølser med rød majones

Med blåskjell til middag blir det fest. Ikke koster de mye, og er langt raskere å tilberede enn du tror. Damper du de i øl og fyller på med pølser blir det et herlig måltid.

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene i kaldt vann, og fjern byssustråder og rur fra skjellene.
  2. Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes. Sett skjellene tilside.
  3. Fres løk, stangselleri og pølsebiter i oljen, til grønnsakene er blanke og myke og pølsene har tatt litt farge.
  4. Tilsett blåskjellene og hell i ølet. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Dette tar bare noen minutter.
  5. Smak til kraften med salt og pepper, dryss over hakket persille og server med ferskt brød og hjemmelaget tomat- og hvitløksmajones .

Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333

Ble du fristet til å se nærmere på andre retter med blåskjell?

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her