Ørretfilet med couscous
Apéritif

Ørretfilet med couscous

Når ørreten tilberedes med forsiktighet og serveres med en myk og fyldig couscous, trenger du ikke saus.

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og rør i couscousen. La det stå og svelle i 5 minutter. Tilsett olivenoljen og litt salt og pepper.

Fres finhakket løk og hvitløk i smøret, tilsett hønsebuljong og fløten og la det koke opp. Bland inn couscousen.

Du kan velge å servere spinaten som salat ved siden av, eller vende den inn i couscousblandingen. Varm i så fall lett og raskt opp før servering.

Dryss litt salt og pepper på ørretfileten og drypp sitronsaft over. Stek den i smør i panne eller grill den i 2 minutter på hver side. Fisken skal ha en "rå" kjerne.

Fordel couscousen på tallerkener og deretter ørretfileten. Dryss over røykt paprikapulver.

Tips:
Du kan selvsagt skjære fisken i porsjonsbiter før den stekes. 

Se våre andre oppskrifter på couscous som tilbehør

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her