Bruk en tykkbunnet gryte hvis du ikke har en fonduegryte.
Del hvitløkbåten i to og gni gryten inn med den. Varm vinen nesten til kokepunktet, enten på kokeplaten eller over spritblusset.
Bland maisennaen med den revne osten (helst emmenthaler og gruyère, alt. sveitserost og jarlsberg) og rør det inn i den varme vinen i flere omganger. Rør godt mellom hver runde.
Tilsett brennevinet og krydderet og la småkoke i et par minutter.
Hvis fonduen skulle skille seg, kan du røre ut litt maisenna ut i litt vin og piske inn i ostemassen. Og blir den stående for lenge, kan du tilsette mer vann og røre veldig godt slik at den blir jevn igjen.
Stikk biter av brød og evt grønnsaker på fonduegaflene og dypp i gryta.
Her finner du flere oppskrifter med fondue
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig