Porchetta som alternativ til ribbe
Foto: Wirestock

Porchetta som alternativ til ribbe

Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.
  2. Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde.
  3. Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.
  4. Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt.
  5. Ha krydderne i en bolle og avkjøl.
  6. Bland med de øvrige ingrediensene.
  7. Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.
  8. Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren.
  9. Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.
  10. Snu buklisten med svoren ned.
  11. Gni både den og fileten inn med salt og pepper.
  12. Fordel krydderblandingen over begge.
  13. Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.
  14. Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag.
  15. Ta ut to timer før den skal i ovnen.
  16. Sett ovnen på 250 grader.
  17. Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett.
  18. Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer.
  19. Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp.

Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.

Server porchetta med rødkål og poteter som med en norsk juleribbe, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.  

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her