Porchetta som alternativ til ribbe
Foto: Wirestock

Porchetta som alternativ til ribbe

Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.
  2. Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde.
  3. Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.
  4. Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt.
  5. Ha krydderne i en bolle og avkjøl.
  6. Bland med de øvrige ingrediensene.
  7. Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.
  8. Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren.
  9. Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.
  10. Snu buklisten med svoren ned.
  11. Gni både den og fileten inn med salt og pepper.
  12. Fordel krydderblandingen over begge.
  13. Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.
  14. Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag.
  15. Ta ut to timer før den skal i ovnen.
  16. Sett ovnen på 250 grader.
  17. Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett.
  18. Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer.
  19. Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp.

Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.

Server porchetta med rødkål og poteter som med en norsk juleribbe, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.  

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Topp pizzaen med steinbit og grillede grønnsaker
Dagens rett

Topp pizzaen med steinbit og grillede grønnsaker

En uvanlig, men ikke desto mindre vellykket kombinasjon er denne pizzaen med både fisk, grønnsaker, pesto og hjemmelaget gressløkolje.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her