Pannekaketårn
Foto: Mari Svenningsen

Pannekaketårn

Denne retten passer til både voksne og barn, i tillegg er den lett for barna å være med på å lage.

Fremgangsmåte

  1. Pannekakerøre:
    Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt.
  2. La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.
  3. Kjøttsaus:
    Hakk løken. Varm olje i pannen og stek løken forsiktig.
  4. Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.
  5. La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.
  6. Sett stekeovnen på 220 grader.
  7. Hvit saus:
    Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet (syltetøyglass har tett lokk) og rør dette i melken.
  8. Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.
  9. Pannekaketårnet:
    Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på et ildfast fat eller i en ildfast form.
  10. Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.
  11. Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.

Flere pannekakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her