Pannekaketårn
Foto: Mari Svenningsen

Pannekaketårn

Fremgangsmåte

Pannekakerøre:
Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt.

La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.

Kjøttsaus:
Hakk løken. Varm olje i pannen og stek løken forsiktig.

Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.

La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.

Sett stekovnen på 220 grader.

Hvit saus:
Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet (syltetøyglass har tett lokk) og rør dette i melken.

Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.

Pannekaketårnet:
Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på et ildfast fat eller i en ildfast form.

Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.

Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Flere pannekakeoppskrifter

Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen