Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum
Foto: geckophotos

Pannestekt skrei med røbetesalat og sellerirotskum

Skrei er sesongbasert gourmetfisk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Med kremet sellerirotskum og en syrlig og jordlig rødbetesalat smaker den ekstra godt.

Fremgangsmåte

Sellerirotskum
Kok selleroirot i en kasserolle med matfløte og helmelk, ca. 20 minutter. Kjør selleriroten, fløtemelken og smør glatt i en blender eller med en stavmikser. Smak til med muskat, salt og pepper. Overfør til en spumaflaske og lad med en N2O patron. Rist godt og sprut på tallerkenen ved servering. 

Rødbetesalat
Visp sammen extra virgin olivenolje, sumak og sherryeddik til en vinaigrette. Smak til med salt og pepper. Tilsett kapers, sjalottløk og rødbeter. Bland godt. Tilsett kjørvel rett før servering. 

Pannestekt skrei
La skreien ligge 15 minutter i romtemperatur. 

Tørk skreien lett med tørkepapir og skjær den i serveringsstykker, og dryss over litt salt.Ha olivenolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, ca. 4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett smør i stekepannen. 

Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg, et til to minutter. Dryss litt pepper over skreien.

Server pannestekt skrei med rødbetesalat og sellerirotskum. Dryss gjerne mer sumak over sellerirotskummet. 

Tips:
Sellerirotskummet kan lages dagen før. Avkjøl helt etter at det er blendet sammen, og plasser i kjøleskapet. Varm opp, overfør til spuma-flaske, lad med N2O patron, rist godt og sprøyt på tallerkenen.

Har du en termo-spuma kan også flasken varmeholdes i et varmt vannbad. Husk å riste godt før du sprøyter ut. 

Se alt det andre du kan lage med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her