Pannestekt småkveite glasert med chili og honning grønne bønner og Roquefort-kremsaus

Fremgangsmåte

Vask, skrap og kutt kveiten i ønskede stykker med skinn og ben. Olje og smør tilsettes varm stekepanne, fisken krydres og legges i med skinnet ned. Stekes på medium varme slik at skinnet blir sprøtt men ikke brent. Snu etter 5-6 minutter og stek videre i 5-6 minutter til skinnet er sprøtt på den andre siden. Pensle stykkene med chilihonning og sett fiskestykkene inn i for varmet ovn ved 200 grader og la den steke i ca 3-4 minutter.

Varm honningen forsiktig og rør inn oljen. Rens og finsnitt chili, tilsett i honningen sammens med tørket chili og paprika.

Rens erter og bønner, kok opp litt vann og tilsett smør og salt. Ertene og bønnene legges i og kokes under lokk i 5 minutter.

Rens og finsnitt sjalottløken til sausen. Freses blank i smør og tilsett hvitvin. Kok vin og løk til nesten all vin er fordampet, tilsett lys kraft og kok inn til god smak. Tilsett fløten og kok opp, smak til med salt og pepper. Roquefort i små biter tilsettes og sausen varmes forsiktig, er den tynn kan den evt. tykknes med litt maisenna rørt ut i kaldt vann.

Grønnsakene taes opp slik at vann kan renne av, legges på tallerken, fisk på toppen og saus helles rundt. Pyntes med kryddergrønt.
Oppskriften er utarbeidet av Gastronomisk Institutt.
 

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her