Paprikagryte med poteter
Foto: Mariha-kitchen

Paprikagryte med poteter

Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i skiver på ca ½ cm tykkelse. Skjær baconskivene i terninger og fres disse lett i pannen. Rens løken, skjær den i ringer og surr disse et øyeblikk i baconfettet.

Smør en ildfast form. Legg i potetskiver, bacon og løk lagvis. Dryss litt salt mellom og legg potetskivene øverst.

Bland paprika i melken og hell blandingen opp i formen. Fordel smørklatter på toppen. La formen stå i ca 50 minutter ved 160 C. Det skulle være tilstrekkelig til at alt blir mørt.

Tips: Du kan godt droppe baconskivene hvis du ønsker en vegetarisk rett. For å få røyksmaken, kan du bruke røykt paprikapulver (spansk) i stedet for den ungarske paprikaen. 

Tips:
I stedet for bacon skal du bruke chorizopølse som er tilnærmet lik pølsen kalt kolbaz som ungarerne bruker. En klype karve hører med og sylteagurk er et «must» til sammen med hvitt landbrød. Slik får du den autentiske smaken av ungarsk potetgryte.

Her finner du mange flere oppskrifter på grønnsaksretter, poteter og salater

Se våre andre oppskrifter med paprikapulver

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er makrellen perfekt for helgrilling
Dagens rett
Grillet makrell med foliebakte poteter appelsin- og vannmelonsalat

Nå er makrellen perfekt for helgrilling

I denne oppskriften har den fått en lett eksotisk krydring samt syrlig og fruktig tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester
Ukens drink

Lag en sommerlig drink med verdens beste akevitt - signert en bartendermester

Jørgen Dons er en av Norges mest fremtredende bartendere gjennom mange år og definitivt en av de mest joviale. At han også behersker det å lage den viktigste drinkingrediensen får du en smakebit på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak
Dagens rett

Så raskt lager du et lite festmåltid med helnorsk smak

Saftig kylling, ramsløk, tykkmelk og pepperrot er både genialt sammen og lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler
+
Tester

Brennevinsnyheter i mai: Akevitt slik du ikke har smakt den før og noen heftige mezcaler

Akevitt i verdensklasse er kanskje noe du har hørt før, men nyhetene i mai skiller seg absolutt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her