Paprikagryte med poteter
Foto: Mariha-kitchen

Paprikagryte med poteter

Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i skiver på ca ½ cm tykkelse. Skjær baconskivene i terninger og fres disse lett i pannen. Rens løken, skjær den i ringer og surr disse et øyeblikk i baconfettet.

Smør en ildfast form. Legg i potetskiver, bacon og løk lagvis. Dryss litt salt mellom og legg potetskivene øverst.

Bland paprika i melken og hell blandingen opp i formen. Fordel smørklatter på toppen. La formen stå i ca 50 minutter ved 160 C. Det skulle være tilstrekkelig til at alt blir mørt.

Tips: Du kan godt droppe baconskivene hvis du ønsker en vegetarisk rett. For å få røyksmaken, kan du bruke røykt paprikapulver (spansk) i stedet for den ungarske paprikaen. 

Tips:
I stedet for bacon skal du bruke chorizopølse som er tilnærmet lik pølsen kalt kolbaz som ungarerne bruker. En klype karve hører med og sylteagurk er et «must» til sammen med hvitt landbrød. Slik får du den autentiske smaken av ungarsk potetgryte.

Her finner du mange flere oppskrifter på grønnsaksretter, poteter og salater

Her får du vært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

  Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen