Slik baker du pariserloff
Foto: Lisa Westgaard

Slik baker du pariserloff

Pariserloffen er tilbake for fullt etter at den var veldig på 70- og 80-tallet. Loffen er luftig og spør samtidig. Passer utmerket ved siden av skalldyr, Gjerne også til supper og salater. Her er den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Stekes ved 220°C i ca. 10 minutter. Deretter ved 190°C i ca. 40 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og bland det med vann slik at det blir lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett salt og så mye mel at deigen blir passe fast og ikke klisser, men slipper bollen. Sett deigen til heving under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Elt deigen om en gang under hevingen.

Ha deigen på bakebordet og kjevle den ut til en leiv, ca. 25x35 cm. Rull den fast sammen fra langsiden. Trill den slik at den blir ca. 60 cm lang og 5 cm tykk, noe smalere mot endene.

Legg loffen på bakepapir eller smurt stekeplate. Pensle den med sammenvispet eggehvite og vann. La den etterheve litt. Lag noen skråsnitt i den med ca. 6-7 cm mellomrom, eller snitt den langsetter.

La loffen etterheve videre utildekket, ikke for raskt. Pensle den en gang til mens den hever ferdig. Pensle deigen for tredje gang rett før den settes i ovnen.

Stek den først ca. 10 minutter, pensle den, skru ned varmen litt og stek videre. Stekes til den pent gyllen og gjennomstekt.

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av TINE Kjøkken

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her