Pasta med steinsopp og spekeskinke

Ingredienser
100 g spekeskinke
300 g fersk sopp (steinsopp, kantarell) evt. fra fryseren
1/2 sitron (saften)
1 1/2 ss smør
1 fedd hvitløk
2 dl fløte
1 1/2 dl kjøttbuljong
1/2 bunt persille
1/2 bunt basilikum
salt, kvernet pepper

grønn og gul tagliatelle
Parmesan til servering.

Fremgangsmåte

Skjær spekeskinken i strimler.
Rens soppen, skjær i tynne skiver og drypp 1 ss av sitronsaften over.

smelt 1/2 ss av smøret i en vid kjele/panne, press hvitløken og fres lett. Hell over fløte og buljong og la det koke inn på svak varme til det er kremaktig.

Fres soppen i resten av smøret i en egen panne, litt om gangen. Finhakk persillen og bland det i sammen med skinken. Krydre.

Kok pastaen. Hell av vannet og ha den i et stort fat eller bolle.

Smak til fløtesausen med salt, pepper og sitron.
Ha fløtesausen over pastaen. Dekk med skinke- og soppblandingen og dryss over revne basilikumblad.

Sendt inn av Gro Kristin Hetlelid

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her