Pastasalat med pesto og spekeskinke

Ingredienser
Pasta (skruer, gnocchi, penne)
Ruccolasalat
sukkererter
rød løk
soltørkete tomater
oliven (gjerne marinerte)
fetaost
spekeskinke
pesto
olje (oliven)

Fremgangsmåte

Kok pastaen godt og avkjøl i kaldt vann.
Legg soltørkete tomater i vann i 10 minutter, tørk så av og hakk de i små biter.
Hakk løken i små biter.
Bland sammen soltørkete tomater og rødløken med olje fra de soltørkete tomatene og oljen i glasset til fetaosten og la dette stå.
Riv ruccolasalaten i mindre biter.
Skjær opp spekeskinken.
Skjær opp sukkererter i biter.
Ha pasta, spekeskinke, sukkererter, oliven og fetaost i bollen.
Ta pesto oppi blandinen av olje, soltørkete tomater og rødløk, bland den godt ut og hell det over i bollen.
Bland godt
NYT

Sendt inn av Hilde Waage

Forsiden akkurat nå
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen
Dagens rett

Putt middagen i et pitabrød og du er klar for stranda eller skogsturen

Denne lettlagde middagsretten passer godt på late sommerdager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
+

Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen

Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her