Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprosessor og ha blandingen over i en vid bolle. Ha resten av hvetemelet i en egen bolle. Pisk eggehvitene lett sammen.
Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen. Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig.
Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke. Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.
Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyldenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt. Legg grønnsaker på en tallerken og legg fisken over. Drypp saus omkring og pynt med litt frisk gressløk.