Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus
Foto: rudisill

Pecanstekt ørret med appelsin- og basilikumsaus

En deilig juleinspirert smakskombinasjon som fungerer like godt ellers i året.

Fremgangsmåte

  1. Kjør pecannøtter og 1 ss av hvetemelet i foodprocessor og ha blandingen over i en vid bolle. Ha resten av hvetemelet i en egen bolle. Pisk eggehvitene lett sammen.
  2. Skjær fisken i serveringsstykker og dryss over salt og pepper. Dypp ene siden av fiskestykkene i hvetemel, andre siden i eggehvite og deretter i pecanblandingen. Legg fiskestykkene på et fat og sett dem kjølig til de skal stekes.
  3. Smelt 1 ss smør og 1 ss olivenolje i stekepanne og la det bli gyllenbrunt. Legg i ørretstykkene med pecansiden ned. Stek til den er gylden og sprø. Snu og stek på den andre siden til fisken så vidt er gjennomstekt. Det går raskt om filetene er tynn.

Sausen:

  1. Ha friskpresset appelsinsaft, tørr hvitvin, finhakket sjalottløk, hvitvinseddik, persillekvaster, frisk presset sitronsaft og frisk timian i en kjele og kok forsiktig i ca 10 minutter. Tilsett rosmarin. Kok inn til det er ca 1 dl væske igjen.
  2. Sil sausen over i en ren kjele, tilsett kremfløte og kok opp. Reduser varmen og rør inn smøret bit for bit, må ikke koke. Smak til med salt og pepper og la stå ved romtemperatur.

Tilbehør:

  1. Varm olivenoljen til den har høy temperatur. Tilsett paprika og gulrot og stek raskt i 2 minutter. Tilsett savoykålen og stek videre 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen.
  2. Legg grønnsaker på tallerkener med fisken ved siden av. Pynt med frisk bladpersille.
  3. Del faste klementiner i to og stek eller grill dem hardt på en side. Legg på tallerkenen.
  4. Server sausen ved siden av.

Her finner du mange andre oppskrifter med ørret

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her