Pølser med ratatouille
Aperitif

Pølser med ratatouille

Med denne kombinasjonen møtes pølseelskeren og veggisen i full enighet. Bare husk på å lage nok ratatouille.

Fremgangsmåte

Skjær et kryss i toppen på tomatene og dypp dem i kokende vann. Trekk av skinnet, del i båter, ta evt. ut frøene. Bruker du hele hermetiske tomater, skjærer du dem opp og tar vare på kraften. 

Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.

Ha olje i en kjele eller stekepanne med høye kanter og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter løken. Surr videre til den er myk og tilsett resten av grønnsakene (og evt tomatkraften). Rør forsiktig av og til mens retten småputrer i ca. 15 minutter.

Stek pølsene i middels varm stekepanne uten fett om du bruker grove pølser.

Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper. Server med pølser, bagetter eller godt brød.

Tips:
Husk å lage stor porsjon, for ratatouille smaker godt som restemiddag - gratinert med ost på toppen. 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her