Posjert kveite med hollandaisesaus og vårgrønnsaker
Foto: Jim Hensley

Posjert kveite med hollandaisesaus og vårgrønnsaker

Denne klassiske retten sørger for ultimat feststemning hver gang den kommer på bordet.

Fremgangsmåte

  1. Legg kveitestykkene i saltlake i 20 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper. Kok opp vann med litt salt. Ha i fiskestykkene og slå ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr. La fisken trekke i 8-12 minutter avhengig av tykkelse på stykkene.
  2. Asparges, babygulrøtter og nykål:
  3. Ha litt vann og smøret i bunnen av kjelen og kok opp. Det behøver ikke å dekke asparges og gulrøtter. Kok/damp disse litt først. Legg så kålen oppå de andre grønnsakene og sett på lokk. Damp til du synes grønnsakene er ferdig. De bør ha litt spenst igjen, da er de best.
  4. Hollandaise-saus:
  5. Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett 2 ss vann. Bland reduksjonen i eggeplommene. Pisk over varmt dampende vann i ca 4-8 minutter, til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smeltet klaret smør litt etter litt. Hvis sausen blir for tykk, skiller den seg. Tilsett da litt lunket vann. Smak til med sitron og salt og pepper.
  6. Nypoteter med persille:
  7. Kok potetene ferdig i saltet vann. Finhakk persillen. Vend de ferdige potetene i smør og persille.

Tips: Til denne retten bruker vi tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres. Kveite på 7-10 kg er en fin størrelse, men er det mindre fisk fileten er skåret av, trenger den kortere posjeringstid.

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her