Posjert piggvar med røstipoteter og fennikelaroma
Tine

Posjert piggvar med røstipoteter og fennikelaroma

Fremgangsmåte

Ha fisken i en ildfast form og dekk den med hvitvin og vann og ha i laurbær, salt og pepper.

Sett i steketermometer og sett den i ovnen på 200 grader. Fisken er ferdig når den er mellom 50 og 60 grader (i 10-12 minutter).

Tilbehør:
Riv poteter og løk grovt. La potetene ligge i kaldt vann i cirka 20 minutter (så henger de lettere sammen).

Klem ut så mye vann du klarer, bland med løk og form små kaker. Stek på middels varme i ca. fem minutter på hver side i smør og olje.

Skjær fennikelen i skiver og la den trekke i ca. 6-7 minutter i saltet vann og en spiseskje smør.

Saus:
Smelt 150 gram smør. Pisk eggeplommene kraftig med 3 spiseskjeer kaldt vann i en metallbolle (eller kjele).

Kok opp vann i en annen kjele. Ha metallbollen over det varme vannet (ikke i kontakt med vannet), og pisk til eggene får større volum.

Hell i litt og litt av det smeltede smøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Anrett fisken med saus, fennikel, potetkaker, lakserogn og frisk estragon.

Her finner du flere deilige retter med piggvar

Og her finner du veldig mange andre fiskeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her