Potage Parmentier med brødkrutonger og bacon
Foto: martin-dm

Potage Parmentier med brødkrutonger og bacon

Denne delikate klassiske franske suppen har to navn - Potage Parmentier heter den når den serveres varm, Vichysoisse når er den kald.

Fremgangsmåte

Persilleolje:
Kok opp en kjele med vann, legg i persillen og forvell den i 5-10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. La renne godt av og klem den i tørt klede. Hakk persillen grovt og kjør den og oljen til en puré med stavmikser. Bruk oljen som den er eller sil den. Man kan ha oljen i kjøleskap i opptil en uke.
 
Suppe:
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken (tynne skiver) til den er blank og myk, tilsett potetene (tynne skiver) og la dem frese med i et par minutter. Tilsett laurbærblad, melk, salt og pepper.
 
Kok opp og reduser varmen og la suppen trekke i 15-20 minutter til potetene er møre. Fjern laurbærbladet. Kjør suppen til puré gjennom en moulinette eller stavmikser. Sil over i en ren kjele. Sett til side.
 
Krutonger:
Stek baconet (uten svor og i biter) i en middels varm panne sammen med oljen til de er sprø. La baconet renne av seg på tørkepapir. Stek loffterningene i oljen du har stekt baconet i til de er sprø og gyldne. Vend ofte.
 
Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. Serveres i boller med persilleolje, krutonger og bacon.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Pål Jhonny Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her