Potage Parmentier
Foto: martin-dm

Potage Parmentier

Denne delikate klassiske franske suppen har to navn - Potage Parmentier heter den når den serveres varm, Vichysoisse når er den kald.

Fremgangsmåte

Persilleolje:
Kok opp en kjele med vann, legg i persillen og forvell den i 5-10 sekunder. Avkjøl i kaldt vann. La renne godt av og klem den i tørt klede. Hakk persillen grovt og kjør den og oljen til en puré med stavmikser. Bruk oljen som den er eller sil den. Man kan ha oljen i kjøleskap i opptil en uke.
 
Suppen:
Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle. Stek løken (tynne skiver) til den er blank og myk, tilsett potetene (tynne skiver) og la dem frese med i et par minutter. Tilsett laurbærblad, melk, salt og pepper.
 
Kok opp og reduser varmen og la suppen trekke i 15-20 minutter til potetene er møre. Fjern laurbærbladet. Kjør suppen til puré gjennom en moulinette eller stavmikser. Sil over i en ren kjele. Sett til side.
 
Krutonger:
Stek baconet (uten svor og i biter) i en middels varm panne sammen med oljen til de er sprø. La baconet renne av seg på tørkepapir. Stek loffterningene i oljen du har stekt baconet i til de er sprø og gyldne. Vend ofte.
 

Varm opp suppen og smak til med salt og pepper. Serveres i boller med persilleolje, krutonger og bacon.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Pål Jhonny Larsen

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen