Potet- og løksuppe
Apéritif

Potet- og løksuppe

Det finnes knapt noen enklere måte å oppnå god smak på for med et tilnærmet nullbudsjett enn denne suppen. Poteter og løk er som kjent noe av det billigste som fås kjøpt.

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann med buljongterninger eller kraften med poteter og løk og la trekke til alt er mørt i en drøy halvtime.
  2. Mos grønnsakene med en potetstapper eller en stavmikser, eller benytt en kjøkkenmaskin hvis du har. Smak til med salt og pepper.
  3. Sett til side frem til like før servering. Da varmes suppen opp og tilsettes fløte, smør eller olje.

Tips:
Hvis du velger sistnevnte løsning, bør du sette oljeflasken på bordet slik at hver enkelt kan fylle på etter behov. Sett også en skål med ditt beste salt samt pepperkverna på bordet. Dette veier opp for eventuelle andre tilsetninger som kjøtt eller ost. 

Hvis du velger parmesan, passer olje best som fettelement i suppa. Med kylling som smakstilsetning smaker så vel fløte som olje godt. Og har du eksempelvis noen rester av røkt lammekjøtt, gir fløte den beste smaken. Godt brød er nødvendig tilbehør.

  1. Kylling-/ hønsekraften:
    Brun skorg og grønnsaker i olje til gyldenbrunt. Overfør til kasserolle.
  2. Hell på vann og vin. Kok opp.
  3. Skum av og tilsett krydder. La trekke ved svak varme i 40 minutter. Sil godt. Kan fryses.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her