Poteter skrelles og kuttes i terninger. Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge. Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.
Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge. Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
Tips: For en vegetarisk utgave, bruker du 100 gram stekt sjampinjong i stedet for kylling.
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev