Pulled moose - rivin ælj | Elg | Aperitif
Foto: Mats Widén

Pulled moose - rivin ælj | Elg | Aperitif

Elgkjøttet kan du bruke på mange måter som i retten som kalles Pulled moose . Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Traktkantarellbrød:
  2. Ha det våte i kjøkkenmaskinen, tilsett det tørre og kjør i 10 minutter. Tilsett smør i små biter, kjør i 5 minutter til.
  3. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
  4. Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrø.
  5. Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
  6. Tips:
  7. Brødene egner seg godt til frysing.
  8. Pulled moose/Rivin ælj:
  9. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slå i rødvin, sesamolje, timian, einerkvister og rødløk i båter.
  10. Sett på lokk og sett det i steikovnen på 120 grader i timesvis til kjøttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.
  11. Mitt kjøttstykke var på ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.
  12. Ta kjøttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjøttet tilbake i gryta og legg på lokk, så holder det seg saftig og varmt.
  13. Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca. 15 g honning og 1ss balsamico.
  14. Siden mitt suppestykke var så pass stort, rev jeg av ca. 1/3 av kjøttet og blandet i marinaden.
  15. Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.
  16. Soppstuing:
  17. Renset sopp legges i tørr panne, og dampes tørr. Tilsett smør, ha i fløte, smak til med salt og pepper, og kok til ønsket tykkelse.
  18. Rot-frites:
  19. Rotgrønnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rør rundt.
  20. Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
  21. Tyttebærmajones:
  22. Ha alt uten om oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.
  23. Smak til med krydder.
Servering:
Del hamburgerbrødene, legg i kjøtt, topp med soppstuing.

Server med rot-frites og tyttebærmajones.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ruth Hege Dahl Pettersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her