Pulled moose - rivin ælj -  Elg
Foto: Mats Widén

Pulled moose - rivin ælj - Elg

Elgkjøttet kan du bruke på mange måter som i retten som kalles Pulled moose . Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Traktkantarellbrød:
  2. Ha det våte i kjøkkenmaskinen, tilsett det tørre og kjør i 10 minutter. Tilsett smør i små biter, kjør i 5 minutter til.
  3. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.
  4. Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrø.
  5. Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.
  6. Tips:
  7. Brødene egner seg godt til frysing.
  8. Pulled moose/Rivin ælj:
  9. Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slå i rødvin, sesamolje, timian, einerkvister og rødløk i båter.
  10. Sett på lokk og sett det i steikovnen på 120 grader i timesvis til kjøttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.
  11. Mitt kjøttstykke var på ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.
  12. Ta kjøttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjøttet tilbake i gryta og legg på lokk, så holder det seg saftig og varmt.
  13. Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca. 15 g honning og 1ss balsamico.
  14. Siden mitt suppestykke var så pass stort, rev jeg av ca. 1/3 av kjøttet og blandet i marinaden.
  15. Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.
  16. Soppstuing:
  17. Renset sopp legges i tørr panne, og dampes tørr. Tilsett smør, ha i fløte, smak til med salt og pepper, og kok til ønsket tykkelse.
  18. Rot-frites:
  19. Rotgrønnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rør rundt.
  20. Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.
  21. Tyttebærmajones:
  22. Ha alt uten om oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.
  23. Smak til med krydder.
Servering:
Del hamburgerbrødene, legg i kjøtt, topp med soppstuing.

Server med rot-frites og tyttebærmajones.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Ruth Hege Dahl Pettersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her