Pulled moose - rivin ælj
Foto: Mats Widén

Pulled moose - rivin ælj

Elgkjøttet kan du bruke på mange måter som i retten som kalles Pulled moose . Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

Traktkantarellbrød:
Ha det våte i kjøkkenmaskinen, tilsett det tørre og kjør i 10 minutter. Tilsett smør i små biter, kjør i 5 minutter til. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

Del i 6 deler og form til flate boller. Etterhev i 30 minutter, pensle med egg og topp med sesamfrø.

Stekes ved 225 grader i ca 10 minutter.

Tips:
Brødene egner seg godt til frysing.
 
Pulled moose/Rivin ælj:
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Legg det i en jerngryte, slå i rødvin, sesamolje, timian, einerkvister og rødløk i båter.

Sett på lokk og sett det i steikovnen på 120 grader i timesvis til kjøttet er gjennomkokt og lett kan rives fra hverandre med to gafler.

Mitt kjøttstykke var på ca 2 kg og sto i ca 4-5 timer.

Ta kjøttet ut av kjelen, sil ut kraften i en ny kjele. Legg kjøttet tilbake i gryta og legg på lokk, så holder det seg saftig og varmt.

Kok ned kraften og smak til med salt, pepper, ca 15 g honning og 1ss balsamico.

Siden mitt suppestykke var så pass stort, rev jeg av ca 1/3 av kjøttet og blandet i marinaden.

Resten ble fryst ned i passe porsjoner til senere middagsretter.

Soppstuing:
Renset sopp legges i tørr panne, og dampes tørr. Tilsett smør, ha i fløte, smak til med salt og pepper, og kok til ønsket tykkelse.
 
Rot-frites:
Rotgrønnsakene deles i staver og legges i ildfastform. Ha i raspolje, sesamolje, timian, salt, pepper og rør rundt.

Stekes ved 200 grader i ca en halvtime.

Tyttebærmajones:
Ha alt uten om oljene i en høy beholder. Sett i stavmikseren og hell forsiktig olje oppi mens du kjører mikseren. Beveg mikseren opp og ned etter hvert som massen tykner.

Smak til med krydder.

Servering:
Del hamburgerbrødene, legg i kjøtt, topp med soppstuing.

Server med rot-frites og tyttebærmajones.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Ruth Hege Dahl Pettersen

5
5/5 etter 37 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen