Del rakefiskfileten i passe store skiver.
Skrell og skjær gule beter i tynne skiver. Kok i lettsaltet vann i 4 minutter. De skal fortsatt ha tyggemotstand. Hell av vannet og avkjøl. Ha i en bolle, klem over sitronsaft og smak til med salt og pepper, og en klype sukker, men det er ikke nødvendig.
Kok sukkererter i 2 minutter. Skyll i iskaldt vann.
Pisk Snøfrisk og yoghurt til luftig krem. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.
Legg sukkererter og beteskiver lagvis i bunnen. Fordel kremen og dernest rakefisken over og topp med svarte sesamfrø og frisk dill. Litt grønn olje på toppen gjør også susen.
Flere deilig oppskrifter med rakefisk
Slik lager du et skikkelig rakefisklag
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig