Rødbete-, grønnkål- og potetsalat
Foto: ehaurylik

Rødbete-, grønnkål- og potetsalat

Rødbeter er like fargesterke året rundt og ikke minst er de å få tak i alltid. Med denne salaten med grønnkål- og potetsalat kan du servere gjester eller bare forsyne deg selv.

Fremgangsmåte

  1. Kok rødbeter og poteter møre hver for seg, avkjøl og skrell dem. Del opp i passe store munnfuller.
  2. Fjern den nedre delen av midtstilken på grønnkålen. Del opp i biter og blansjer i 2 minutter i kokende vann. Skyll i kaldt vann og la dryppe av.
  3. Skrell og del grapefrukt opp i terninger. Bland med poteter, rødbeter og grønnkål. Ha i chiafrø, gresskarkjerner og tranebær. 
  4. Rist sammen dressingen og vende denne inn. Salaten kan godt stå og trekke.
  5. Like før servering tilsetter du chevre naturell i små biter. Bland lett. 

Tips1: Rødbetene kan også bakes i ovn på grovsalt i 30-40 minutter ved 170 grader. 

Tips2: I stedet for poteter kan du bruke neper eller hvite bønner. Det gir mye mer proteiner og salaten blir enda mer fullverdig. 

Tips3: Denne salaten kan godt serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk eller som del av et koldtbord. 

Se våre andre oppskrifter med rødbeter 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her