Rødbetterte med chevre og karamelisert løk
Foto: buddyb76

Rødbetterte med chevre og karamelisert løk

Denne herlige vegetarretten gjør seg godt på festbordet. Lag ekstra mye, for her er det ikke bare vegetarianerne som vil forsyne seg.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C. 

Rens og skjær løken i tykke skiver. Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele på middels-lav varme. Legg i løk, salt og sukker, og stek mens du rører innimellom i ca. 25 minutter. Når løken er helt myk og har begynt å bli gyllen i fargen tilsetter du hvitvin. Stek i ytterligere 10-15 minutter mens du fortsetter å røre til vinen har fordampet og løken har blitt klissete og karamellisert. Plasser på en tallerken, og tørk løken lett med kjøkkenpapir. 

Ta paideigen ut av kjøleskapet og plasser på et stekebrett med bakepapir. Strø karamellisert løk over bunnen, og la det være 1 cm fra kanten. Arranger rødbetskiver og chevreskiver oppå løken, la de overlappe litt og være i et lag,  strø pinjekjerner og timianblader over. Brett kantene over, og plasser i fryseren i 10 minutter.

Ta paien ut av fyrseren, pensle med sammenvispet egg før den stekes i ovnen i 40-55 minutter midt i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt. La hvile i 10 minutter før du serverer med Rosenkålsalat med mandler og parmesan og Hasselback-gresskar med lønnesirup & pecanglaze

Tips: 
Lag gjerne karamellisert løk dagen i forveien - plasser den da i en lufttett boks med kjøkkenpapir så den får tørket av seg. Da er det enkelt å sette sammen terten dagen den skal serveres.

Her finner du flere deilige vegetarretter til jul

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her