Rødvinsgryte av elg
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Rødvinsgryte av elg

Gryteretter er alltid populært og ikke minst godt. Rødvinsgryte av elg er ikke noe unntak. Du kan avkjøle den også og ta den med på hytta

Fremgangsmåte

Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
 
Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
 
Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 20 minutter.
 
Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.
 
Server med kokte poteter eller en god potetmos.
 
Tips: Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når du for eksempel skal på hytta. 
 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 121 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen