Rollmops
Foto: netrun78

Rollmops

Rollmops er en tysk silderett som skal stamme fra Berlin. Serveres med kokte poteter og skarp saus, eller en rømmesaus.

Fremgangsmåte

Kok vann, eddik, sukker, salt og krydder i 5-10 minutter. Rens, ben ut og skyll silda. Strø klippet dill på kjøttsiden. Rull sammen fisken og legg rullene tett med skjøten ned i et lavt, vidt kokekar. Hell den varme laken ved siden av fisken.

La fisken trekke under lokk på svak varme i 6-8 minutter. Avkjøl den i laken. Anrett eventuelt fisken på et fat og garner med dillkvister.

Serveres med kokte poteter og skarp saus, eller en rømmesaus.

Se deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja
+
Ukens vin

Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja

At vin fra Rioja i Spania ikke er synonymt med eikepreg og moden karakter, er vinen de to brødrene lager, et godt eksempel på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Torskemiddagen blir ekstra spenstig på denne måten.
Dagens rett
Rød curry med torsk

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode
Dagens rett
Pølse i tomatform

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Det finnes mange måter å servere pølser på. Denne retten lager seg nærmest selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her