Romkake med jordbærlokk
Foto: Aina Hole

Romkake med jordbærlokk

Romkake med jordbærlokk. Det er mange som gifter seg i løpet av året. Og du har kanskje lovet å bake en kake til den store dagen, Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Hell røren i en kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Romkrem:
Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.

Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.

Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at vaniljekremen ikke brenner seg. Smak til vaniljekremen med romessens. Avkjøles hurtig.

Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.

Fremgangsmåte:
Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.

Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.

Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernemunnstykke langs kanten av kaken.

Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i å renner ned langs kanten av kaken.

Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.

Lag gele etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdiggele over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.

Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken, med en stjernetyll.

Flere lekre kaker finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 14 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen