Rosastekt reinsdyr med kantareller og kaffesjy
Foto: Inkognito

Rosastekt reinsdyr med kantareller og kaffesjy

Reinsdyr er noe av det beste som kommer fra norsk natur. Denne kombinasjonen er det sødmefylte kjøttet med kantareller, skorsonerrot og kaffesjy er sublim.

Fremgangsmåte

Kjøtt:
Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun alle sider raskt i en stekepanne. Stek kjøttet i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile minst 15 minutter før oppskjæring.

Saus:
Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett kraften og la det koke inn til 5 – 6 dl saus. Tilsett kaffebønnene når det står igjen 5 – 6 minutter gjenstår av koketiden.

Løkskåler:
Skrell løken og kok den hel i 4 – 5 minutter. Del løken i to og plukk “skålene” fra hverandre.

Sopp:
Kantarellene renses og surres gylne i smør. Krydre med salt og pepper.

Tilbehør:
Rødløken finstrimles og surres mør i smør sammen med eddik og sukker.

Pynt:
Vask skorsonerroten fri for sand og skjær tynne skiver på langs med gulrotskreller eller ostehøvel. Friter skivene i 2 dl soyaolje på middels varme til de blir brune og sprø.

Servering:
Legg rødløk på tallerkenen og en god skive kjøtt oppå. Kantarellene fylles i løkskålene.

Strø noen kaffebønner på tallerkenen og legg saus rundt. Pynt med skorsonerskiven og evt litt grønt.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vil

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her