Rosastekt reinsdyr med kantareller og kaffesjy
Foto: Inkognito

Rosastekt reinsdyr med kantareller og kaffesjy

Reinsdyr er noe av det beste som kommer fra norsk natur. Denne kombinasjonen er det sødmefylte kjøttet med kantareller, skorsonerrot og kaffesjy er sublim.

Fremgangsmåte

Kjøtt:
Gni inn kjøttet med salt og pepper og brun alle sider raskt i en stekepanne. Stek kjøttet i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer). La kjøttet hvile minst 15 minutter før oppskjæring.

Saus:
Kok inn rødvin til halv mengde. Tilsett kraften og la det koke inn til 5 – 6 dl saus. Tilsett kaffebønnene når det står igjen 5 – 6 minutter gjenstår av koketiden.

Løkskåler:
Skrell løken og kok den hel i 4 – 5 minutter. Del løken i to og plukk “skålene” fra hverandre.

Sopp:
Kantarellene renses og surres gylne i smør. Krydre med salt og pepper.

Tilbehør:
Rødløken finstrimles og surres mør i smør sammen med eddik og sukker.

Pynt:
Vask skorsonerroten fri for sand og skjær tynne skiver på langs med gulrotskreller eller ostehøvel. Friter skivene i 2 dl soyaolje på middels varme til de blir brune og sprø.

Servering:
Legg rødløk på tallerkenen og en god skive kjøtt oppå. Kantarellene fylles i løkskålene.

Strø noen kaffebønner på tallerkenen og legg saus rundt. Pynt med skorsonerskiven og evt litt grønt.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vil

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her