Rug- og speltbrød

Rug- og speltbrød

Bak et brød helt uten gjær. Du bruker surdeig, rug og spelt og andre gode ingredienser og får et godt grovt brød. Her er oppskriften.

Tilberedningstid

20 timer

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Dag 1
100 stk gram rugsurdeig
400 g vann
100 g siktet speltmel
Dag 2
2 ts malt (tørket rugmalt eller flytende maltekstrakt)
200 g siktet speltmel

Fremgangsmåte

Dag 1:
Rugsurdeig, vann og mel blandes sammen i en bakebolle.  Dekk til med plast/klede, og la det stå i romtemperatur til neste dag

Dag 2:
Bland alt sammen til en jevn deig. Deigen blir klissete. Fyll deigen i en smurt brødform (1,5 liter). Strø litt mel, eller frø, på toppen av brødet i formen og dekk over med plast/klede. La brødet heve i 2-3 timer i romtemperatur. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett brødet inn i ovnen. Etter ca 5 minutter senker du varmen på ovnen til 200 °C. Fortsett stekingen i ca 35 minutter. Brødet avkjøles på rist.

Her finner du mer om rugsurdeig.

Sendt inn av Brodogkorn.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen