Safranpannacotta
Foto: Mari Svenningsen

Safranpannacotta

Panna cotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er tilsatt verdens dyreste krydder, nemlig safran. Ganske så eksklusivt og deilig.

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha de og vaniljestangen i en kjele. Ha i fløte og sukker, og kok opp under omrøring. La blanding trekke i ca 2 min.

Tilsett utbløtt gelatin og rør godt om. Ha i safranen - gjem noen tråder til pynt.

Sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner, 2-3 timer, eller natten over.

Server safranpannacottaen med krumkaker eller pepperkaker ved siden av.

Tips: Har du ikke safran kan du bruke gurkemeie (ca. en teskje), men den lekre safransmaken får du jo ikke.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen