Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. Har du ikke food processor begynner du med å smuldre smør, sukker og mel. Tilsett så eggeplommen og kna sammen til en jevn deig.
Legg deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Trykk deigen ut i en 24 cm kakeform, og godt opp langs kanten. Skrell eplene og stikk ut kjernehuset.
Del eplene i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.
Mens eplene stekes visper du sammen egg og sukker. Rør så inn kesam, kremost og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.
Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, ca 30 - 40 minutter.
Kaken serveres lun, gjerne med vaniljekesam.
Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode
Se våre fristende drinker med epler
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig