Salat med mais, svarte bønner og avokado
Foto: Kris Kirkham/ fra kokeboken Lekkert av Sabrina Ghayour

Salat med mais, svarte bønner og avokado

Denne salaten er både mettende, fargerik og godt krydret, men ikke for sterk. Akkurat passe faktisk.

Fremgangsmåte

  1. Kok maiskolbene i cirka 10 minutter i en kjele med kokende vann, til de er møre.
  2. Hell av kokevannet, og skyll maiskolbene under rennende kaldt vann til de er avkjølt. La dem renne godt av.
  3. Hold hver maiskolbe rett opp og ned på et skjærebrett, og skjær av maiskornene i strimler, fra toppen til bunnen av kolben.
  4. Ha maiskornene i en bolle sammen med resten av ingrediensene, og bland godt. Smak til med
    salt og pepper, og server.
  5. Server alene eller som del av et festbord med for eksempel kyllingvinger eller grillmat. 

Tips:
Dette er en stor salat, så halver ingrediensene hvis du vil lage litt mindre.

Se alt annet du kan lage med mais

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Fra kokeboken Lekkert av Sabrina Ghayour

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her