Saras hjemmelagde maissuppe
Sara Johansson, restaurant Einer

Saras hjemmelagde maissuppe

Denne fyldige og deilige suppen lager du med råvarer fra nærbutikken eller nærmeste grønnsaksutsalg. Du kan bruke hermetiske maiskolber.

Fremgangsmåte

Hakk løken fint sammen med chilien. Varm 2 ss smør i en stor kjele, ha oppi løk og chili  og stek til mykt. Ha buljongen i samme kjele, den kan stå å småkoke litt underveis.

Om du bruker fersk mais:
Sett ovnen på 180 grader. Bak maiskolbene med 2 ss smør i ovnen til de blir svakt gylne.

Om du bruker hermetiske maiskolber:
Siden hermetisk mais er ferdig kokt, trenger den ikke mer varmebehandling enn 2 ss smeltet smør som helles over maiskornene før de kjøres til pure. 

Kutt av maisen fra 3 av kolbene og bruk deretter en stavmikser for å lage en myk pure av den kuttede maisen.

Ha maispureen og kjernene fra den siste kolben i buljongkjelen og kok opp.

Smak til med sitron, salt og pepper.

Skyll purren og kutt i tynne ringer. Brukes som topping på suppen.  

Tips:
Suppen er vegetarisk, men kan toppes med det du måtte ha i kjøleskapet som kimchi, reker, ristede solsikkekjerner eller sprøstekt bacon.

Hvitløksbrødet kan du enkelt lage sjøl av gammelt brød som smøres godt med hvitløk og masse smør (ikke noe å spare på her altså), og så inn i ovnen. Dun kan blande inn litt gressløk eller andre urter i smøret om så ønskes.

Har du ikke gammelt brød hjemme, koster First Prices hvitløksbrød mindre en 1 pose chips og er faktisk det beste (et hett tips fra gode kokkevenner).

Til denne suppen foreslår Sara Johansson Mother Rock Celeste Chenin Blanc, men det finnes også andre alternativer nedenfor. 

Se våre andre oppskrifter på maissuppe 

Her finner du mange oppskrifter med mais

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Sara Johansson, restaurant Einer

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp
Ukens drink
Mayfair

Denne knallgule drinken er perfekt til påske og når du trenger noe som lyser opp

Appelsin og aprikos bidrar med farge og gin med friskhet - og ytterligere kick får smaken med litt nellik. Jula varer helt til påske - og påsken helt til jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her