Seisuppe med skalldyr
Godfisk.no

Seisuppe med skalldyr

Ei god fiskesuppe gir mye varme. Her bruker vi sei, blåskjell og reker. Følg den enkle oppskriften og server med godt brød til.

Fremgangsmåte

  1. Skjær sei, gulrot og purre i terninger. 
  2. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker på. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. 
  3. Rens rekene, men la noen være igjen med skall som pynt.  
  4. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
  5. Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. 
  6. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
  7. Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. 
  8. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.
  9. Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gressløken. 
  10. Server med godt brød ved siden av.

Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller så kan du også droppe denne ingrediensen.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Smak 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her