Sildeboller
Foto: iStockphoto

Sildeboller

Denne oppskriften er en norsk variant av de klassiske bolinhos. Disse er laget med sild, potet og krydder. Serveres med paprikamajones.

Fremgangsmåte

Sildeboller:
Del silda i biter og ha den sammen med øvrige ingredienser bortsett fra potetmelet i en food prosessor. Kjør i 10 sekunder.
 
Juster konsistensen forsiktig med potetmel eller melk. Du skal ha en seig og passe fast masse som formes til små boller.
 
Hvis du frityrsteiker bollene, bør du rulle dem i strøkavring. Hvis du steiker i olje i panna, er det ikke nødvendig. Stek et minutt på hver side til gjennomstekt.
 
Paprikamajones:
Del paprikaen i fire deler og grill enten i ovn eller på grill til skinnet er svart. Legg paprikaene i en tykk plaspose til de er kalde nok til å kunne skrelles.
 
Skrell av skinnet og kjør i food processor med egg, tabasco, hvitløk og sitron.
 
Hell i oljen i en tynn stråle mens du kjører på saktere hastighet. Smak til salt og pepper og bland i urtene.
 

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen