Sirupssnipper
Foto: Mari Svenningsen

Sirupssnipper

Sirupssnipper hører julen til. De er en fine, tynne julekaker med masse god smak av nellik, kanel, muskat og pepper.

Fremgangsmåte

Skåld mandlene og la dem tørke til neste dag.

Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken.

Sikt i det tørre og elt deigen sammen. La deigen stå kjølig til neste dag.

Sett ovnen på 175 grader.

Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg kakene på smurt plate og stek dem i stekeovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter.

Avkjøl sirupssnippene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller i fryseren.

Snippene blir pene og blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.

Tips: Dette er en stor deig som du gjerne kan dele i to og bake ut i to omganger.

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Nå skal det bakes pepperkaker 

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen