Sitrongress-stekt piggvarfilet & koriandermarinert kongekrabbe i sprø rull
Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Sitrongress-stekt piggvarfilet & koriandermarinert kongekrabbe i sprø rull

Fremgangsmåte

Sitrongress-stekt piggvar:
Krydre fiskestykkene med salt og pepper, stek først i olje til de er gylne, ha på smør og sitrongress. Stek ferdig ved lav temperatur. Press sitronsaften over fisken rett før den er ferdig.
 
Kongekrabbe i sprø rull:
Mariner krabben med litt god olivenolje, salt og pepper, noen dråper lime og koriander. Pakk krabben stramt i filodeig og lim med egg. Stekes gyllen rett før servering i olje og godt smør.
 
Sitronsyltet gresskar:
Kutt gresskar i ønsket form, lag grillmønster. Trekkes ferdig i en lake av sitronsaft, zest, sukker og eddik.
 
Gresskarpuré:
Avskjæret fra gresskaret kokes mørt med hvitløk og ingefær, la tørke godt før det kjøres glatt i mikser med smør, smak til med s/p.
 
Glaserte grønnsaker:
Blansjer feves, gulrot og spinat. Lag karamell av sukkeret, kok ut med eddiken. Trekk løken mør i laken.
 

Ta løken ut av laken og reduser til det halve. Monter med smør. Vend så alle grønnsakene i den varme laken rett før servering.

Ingefærpolenta:
Kok opp vann, litt raspet ingefær og smør, spe i polenta, kok under omrøring til den har tyknet, smak til med salt og pepper. Ha i en passe form og avkjøl. Kutt i ønsket form og grill/brun før servering.
 
Pasjonsfrukt & sitronverbenasmørsaus:
Reduser innmaten av pasjonsfruktene, løk, hvitvin og halvparten av sitronverbenaen til det halve og sil.
 

Monter blandingen med smøret og smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Finhakk resten av sitronverbenaen og bland i rett før servering.

Her finner du flere deilige retter med piggvar

Og her finner du veldig mange andre fiskeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Anders Isager,Bølgen & Moi i StavangerVinner av Santa Rita Gourmet Cup 2005

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin
+
Tester

Unike sidere som konkurrerer med champagne - og mjød som erstatter portvin

Norsk sider er i stor utvikling og de beste nyhetene og nytappingene er i storform foran julesesongen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken
Ukens drink

Ta en pause fra kulde og stressende julehandel med denne tropiske krydrete drinken

Ukens drink er en klar kandidat for førjultidas drinkmiksing. Krydret og leskende og med en flott rødlig farge fra blodappelsiner og grenadin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her