Sjokoladehjerte med ganachefyll
Brodogkorn.no

Sjokoladehjerte med ganachefyll

Denne nydelige kaken med smak av After Eigth, er en perfekt avslutning på et festmåltid.

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn: 
    Start med å sette ut eggene slik at de blir romtempererte.
    Smelt smøret og bland inn kakaopulveret. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen. 
  2. Hell røren over i en smurt form, enten en  langpanne på 30x40, en rund form eller en hjerteform. 
  3. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20-30 minutter avhengig av størrelsen på formen (og tykkelsen på deigen i pannen, avkjøl på rist.
  4. Ganache: 
    Finhakk sjokoladen.
  5. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen.
  6. La den stå litt før du rører blandingen glatt og tilsetter peppermyntesmak. 
  7. Avkjøles i romtemperatur.

Tips:
Lag gjerne sjokoladeganachen en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.

Tips:
Hvis du ikke får tak i peppermynteolje, kan du ha noen After Eigth-biter oppi kremen. Og hvis du ikke liker peppermyntesmak, kan du erstatte den med en annen smak som 1 ss rom, brandy eller 2 ss madeira eller godt silt bærpure.

  1. Montering: 
  2. Langpanneform: Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
  3. Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken. 
  4. Om du har brukt en rund form eller hjerteform, deler du den i to eller tre deler og har ganache mellom lagene og et tynt lag over hele kaken.
  5. Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen over vannbad eller i en mikrobølgeovn  til den er flytende. Hell over kaken og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover slik at den renner godt ned på sidene. 
  6. Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske. 

Tips:
Dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader (av plast eller tørt løv) og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.

Se våre andre kaker med ganache

Her finner du mange kakeoppskrifter der sjokolade spiller hovedrollen

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her